lliberum.blogg.se

Vi är många här i Sverige som inte har råd idag, jag vill se hur företagare m,m i Sverige vill sponsra mej att hjälpa först barn och föräldrar i mitt kvarter, hoppas också på att detta ska växa sig större..... pay it forward

Fler söker matpengar hos Stockholms stadsmission

Publicerad 2012-11-20 13:01:48 i Allmänt,

 

Fler söker matpengar hos Stockholms stadsmission

 
Allt fler barnfamiljer söker akut hjälp med matpengar hos Stockholms stadsmission.

- Många familjer väntar in i det sista. Kylskåpet är tomt när de kommer. Det finns inga marginaler. De är i behov av akut hjälp och kan inte vänta på beslut från oss om att få ekonomiskt stöd från Stockholms Stadsmission. De matkuponger vi har går åt direkt, säger Pia Axelsson, socionom på Stockholm Stadsmissions barn- och ungdomsverksamhet.

Varje vecka möter Unga Stations råd- och stödverksamhet runt 25 familjer som lever i fattigdom och som behöver stöd. Senaste tiden har behovet av akut hjälp ökat markant, och man kommer i kontakt med nya familjer som verksamheten inte haft kontakt med tidigare. Förra året hanterade råd- och stödverksamheten 64 ärenden som rörde akuta matpengar – i år räknar man med att det blir 100 ärenden.

- Ökningen av barnfamiljer som kommer akut till oss och som står helt utan mat oroar oss. Resurserna är begränsade och vi är i mångt och mycket beroende av gåvomedel. Många blir hänvisade till oss runt julen, därför är behovet extra stort under november och december, säger Pia Axelsson.

David Qviström
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela